Pipistrel zagotovil maske za Ajdovce

17 aprila, 2020
Andreja Šalamun
Pipstrel maske
pipstrel maske

Kljub omejenim linijam in oteženem transportu je Pipistrelu uspelo s Kitajske v Slovenijo pripeljati zajetno količino zaščitnega medicinskega materiala kot brezplačno donacijo občini Ajdovščina. V naslednjih dneh pričakujejo še večjo količino mask in testerjev.
Andreja Šalamun

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Občina Ajdovščina je zaradi Pipistrelovega projekta v Kitajskem mestu Jurong pobratena s to mestno občino. »Na pobudo našega kitajskega podjetja Pipistrel Asia-Pacific je mesto Jurong doniralo 30.000 zaščitnih mask, ki jih je v torek v Ljubljani kitajski veleposlanik v Sloveniji, njegova ekscelenca g. Wang Shunqing, simbolično predal županu občine Ajdovščina Tadeju Beočaninu, ob prisotnosti direktorja skupine Pipistrel Iva Boscarola ter direktorice Pipistrelovega projekta na kitajskem Maše Čertalič,« so sporočili iz Pipistrela.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Prihaja še 10.000 mask Dodali so, da je poleg navedenih 30.000 mask v Slovenijo že prispelo tudi 60.000 zaščitnih mask kot skupna donacija podjetja Pipistrel Asia-Pacific in podjetja Pipistrel iz Ajdovščine. V naslednjih dneh prihaja še 10.000 medicinskih mask, skupaj torej 100.000 mask, in tudi 1.100 testerjev, vse kot brezplačna donacija občini ter občanom Ajdovščine kot doprinos Pipistrela k zdravju občanov in boju
proti okuženosti s korona virusom.

Zdravje je pogoj za uspešno gospodarstvo »V Pipistrelu se zavedamo, da so zdravi zaposleni naše največje bogastvo in da je zdravje nas vseh skupni blaginji,« poudarjajo in dodajo, da jim je pri organizaciji transporta opreme s Kitajske pomagala tudi slovenska vlada.

 


Nazaj na kategorijo AKTUALNO.

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 168 times, 1 visits today)