Otroci bi morali biti zunaj od 4 do 6 ur vsak dan!

3 maja, 2020

Na prelomu 20. stoletja je živela učiteljica Charlotte Mason, ki je staršem svetovala, naj bodo njihovi otroci zunaj na svežem zraku ob prosti igri vsaj 4 do 6 ur na dan.

Sliši se znanstvena fantastika, kajne? Toda raziskave kažejo, da so otroci v povprečju celega leta na prostem 4 do 7 minut na dan. To pa je morda še bolj šokanten podatek!
Veliko raziskav je vzpodbudilo prepričanje Masonove in številne so dale zanimive, predvsem zelo spodbudne rezultate. Otroci, ki so mnogo zunaj, ob prosti igri v naravi, imajo bolj razvito domišljijo in se hitreje razvijajo. Vse to zahvaljujoč bogatemu senzoričnemu okolju, ki ga najdemo edino v naravi.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V raziskavi o tem, kako nevodena otroška igra v naravi razvija močne, samozavestne in sposobne otroke je Angela J. Hanscom zapisala, da bi se morali otroci vseh starosti vsaj tri ure na dan igrati zunaj. Realnost je močno drugačna, saj zgoraj zapisanih 4 do 7 minut na dan znese komaj 30 minut igre v naravi na teden. Na drugi strani pa je šokanten podatek, da otroci v povprečju na leto preživijo 1200 ur pred ekrani!

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Kar je skupno vsem raziskavam je, da je treba to zadnjo številko močno omejiti, tisto predzadnjo pa povečati.


Preberite tudi:  5 idej za ustvarjanje z otroki na vrtu

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 22 times, 1 visits today)