Novi evropski “Bauhaus” za lažjo uresničitev zelenega dogovora

26 januarja, 2021

Evropska komisija je pred dnevi začela fazo zasnove pobude Novi evropski Bauhaus, ki jo je predsednica Ursula von der Leyen napovedala lani v svojem govoru o stanju v Uniji. Gre za okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega cilj je združiti zasnovo, trajnostnost, vključenost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi lažje uresničili evropski zeleni dogovor. „Pridružite se nam, če želite graditi lebe, trajnostne in vključuoče prostore, v katerih bomo skupaj bivali po pandemiji,“ vabijo na novo vzpostavljeni spletni strani.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Temeljne vrednote novega evropskega Bauhausa so trajnost, estetika in vključenost. V fazi zasnove naj bi oblikovali koncept pobude s soustvarjanjem pri iskanju zamisli, odkrivanju najnujnejših potreb in izzivov ter povezovanju deležnikov. Komisija bo v sklopu faze zasnove letos spomladi med drugim priredila prvo podelitev nagrade Novi evropski Bauhaus. Po tej fazi bodo že jeseni odprti razpisi za zbiranje predlogov, da bi na nacionalni in regionalni ravni uresničili zamisli za novi evropski Bauhaus na vsaj petih lokacijah v Uniji.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Trajnost in vključevanje ustvarjalnih ljudi

»Novi evropski Bauhaus je projekt upanja za premislek o tem, kako bomo po pandemiji lažje sobivali. Gre za povezovanje trajnostnosti in stila, da bi evropski zeleni dogovor približali ljudem in njihovim domovom. Za uspeh novega evropskega Bauhausa potrebujemo raznovrstne ustvarjalne ljudi – oblikovalce, umetnike, znanstvenike, arhitekte in državljane,« je projekt pokomentirala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Vir: EK

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 129 times, 1 visits today)