Avtor bv; foto: adobestock 3:07 pop AKTUALNO

Naravovarstveniki v Angliji pozivajo vlado naj rešuje upad živali v divjini

Prek 80 naravovarstvenih organizacij je skupno nastopilo proti “katerikoli” stranki, ki bo na oblasti prihodnji teden, da naj izboljša vladne cilje za rešitev upada števila divjih živali v Angliji.

Ena od šestih vrst v Združenem Kraljestvu je namreč trenutno na robu izumrtja in dosedanja vlada se je zakonsko zavezala, da ustavi propad narave do leta 2030.

Naravovarstveniki pozivajo politike vseh strank, da se zavežejo, da bodo storili več za ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Prav tako so pozvali k reviziji sodišča, kaj je vlada storila do sedaj, da bi izpolnila cilje. Neodvisna Pisarna za zaščito okolja je namreč opozorila, da so izpolnili le 4 od 40 ciljev na tem področju.

BBC poroča, da so združene okoljevarstvene organizacije povedale, da že dolgo upada število divjih živali in da ni nobenega znaka, da bi sedaj veljavne politike lahko to ustavili ali spreobrnile trend upadanja. “Kdor bo oblikoval naslednjo vlado mora odločno, finančno, zakonsko iti v akcijo.”

Opozorili so, da je do cilja, torej do leta 2030, le še 6 let, Anglija pa je ena najbolj naravno osiromašenih držav na svetu. A, če bo naslednja vlada ravnala vestno in se bolj zavzela za naravo, lahko to še obrnejo, so še dodali. Poudarili so še, da jim je dovolj čakanja na državo, da izpolni svoje obljube in da “ne smemo biti več tiho”, večja angažiranost državljanov pa je tudi nujna.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Close