Destinacija Kras in Brkini prejela zlati znak Slovenia Green

13 decembra, 2021

Štiri kraško-brkinske občine (Občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozina) sestavljajo skupno destinacijo Kras in Brkini.  Občine so namreč letos stopile na pot celovitega razvoja turizma z eno destinacijsko organizacijo ORA Krasa in Brkinov d. o. o., skupno Strategijo razvoja in trženja turizma v turistični destinaciji Kras in Brkini 2022 – 2028 ter skupno prijavo v Zeleno shemo slovenskega turizma.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Občine so samostojno izvedle vse postopke priprave vloge ter v letu 2018 prejele – vsaka zase – znake ZSST (Občina Divača bronast znak, Občina Hrpelje – Kozina srebrn znak, Občina Komen zlat znak in Občina Sežana bronast znak).

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

S skupnim vstopom v ZSST se je destinacija ponovno zavezala, da bo spodbujala trajnostno delovanje, združevala trajnostna prizadevanja ter promovirala lokalni značaj in zelene zgodbe.

Katja Kralj, zeleni koordinator: »Zelena ekipa je z oceno zelo zadovoljna, saj je to tudi nagrada za vložen trud in delo pri izvedbi tega projekta. Zavedamo se, da so visoke ocene hkrati tudi odgovornost, da se ocene ohranijo na tem visokem nivoju in da se po možnosti v konkretnih primerih še izboljšajo. Destinacija bo v 6 mesecih od prejema ocene pripravila tudi akcijski načrt za izboljšanje stanja na področjih, kjer so bile podane s strani ocenjevalcev pripombe in priporočila. Prejeti Zeleni znak nam je obenem vodilo za nadaljnji trajnostni razvoj. Skupna strategija razvoja in trženja turizma v destinaciji je pravkar v gradivih za občinske svete vseh štirih občin in v njej je akcijski plan, ki bo turizem Krasa in Brkinov ponesel tja, kjer si ga vsi želimo: uspešna zgodba turizma v prostoru z izjemno kulturno in naravno dediščino in edinstvenimi ponudniki«

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 54 times, 2 visits today)