10:33 dop AKTUALNO

Kaj se dogaja? Kupi hrane iz paketov pomoči najdeni v gozdu

V minulih dneh so po družabnih omrežjih završale fotografije, iz katerih lahko razberemo, da so v naravo začeli spet metati smeti.

Sta pa vsaj dva kupa smeti fotografirana dovolj dobro, da se vidi, da so to divja odlagališča posebej sporne sorte – kupi pakirane moke, testenin in riža, iz paketov pomoči – torej hrane, ki jo prejemajo tisti najbolj ranljivi prebivalci.

“Med tem, ko cene hrane naraščajo in se nam zaradi vojne v Ukrajini morda obeta celo pomanjkanje hrane, jo nekateri mečejo proč,” komentirajo v društvu Humanitarček, dodajo, da gre za izredno zavržno dejanje, saj 90.000 starostnikov in 273.000 mlajših od 65 let živi pod pragom revščine.

Obenem pozivajo vse, ki bi jim bila hrana odveč, da jo odnesejo vsaj do bližnje trgovine, kjer so zbiralniki, če že ne na Rdeči križ ali Karitas. Navedli so tudi, kje lahko anonimno oddamo hrano:

  • Zpm Moste Poljena Zaloški, katerih skladišče je skoraj prazno
  • mesta za Anina Zvezdica
  • pred Varne hiše, Zavetišča za brezdomce,
  • podarite Slovenska filantropija projekt Viški hrane.

Obenem pa pozivajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da se vzpostavi enotna baza, kdo dobiva 5 paketov različnih organizacij.

Vir: FB, Humanitarček

(Visited 389 times, 2 visits today)
Close