EU dejavno vozi domov svoje državljane

20 aprila, 2020
Samo Kranjec
EU dejavno vozi domov svoje državljane

Evropski komisiji je v času epidemije koronavirusa uspelo domov pripeljati približno pol milijona državljanov EU, v okviru repatriacije pa 40.000 ljudi, tudi 125 Slovencev.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

»Evropski uniji je z okrepljenim konzularnim sodelovanjem, financiranjem letov ter koordinacijo repatriacije doslej uspelo pripeljati domov več kot pol milijona državljanov EU, ki so bili prizadeti zaradi koronavirusnih omejitev potovanj po svetu. Ob izbruhu je približno 600.000 državljanov EU obtičalo zunaj EU, večina v azijsko-pacifiški regiji in v Ameriki,« poročajo s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

 

Repatriirano 125 Slovencev

Za usklajevanje operacije repatriacije državljanov EU skrbi posebna konzularna skupina Evropske službe za zunanje delovanje, ki tesno sodeluje z državami članicami in Evropsko komisijo. Komisijin Center za usklajevanje nujnega odziva je sofinanciral in soorganiziral skoraj 200 letov, ki so domov pripeljali približno 40.000 državljanov EU, med njimi 125 Slovencev.

Na podlagi konzularnega sodelovanja držav članic EU in institucij EU pa je bilo z leti EU vrnjenih tudi 5.000 državljanov drugih partnerskih držav, kot so Norveška, Srbija, Švica, Turčija in Združeno kraljestvo.

 

V tujini še skoraj sto tisoč državljanov EU

Na Predstavništvu pravijo, da je trenutno v tujini še vedno okoli 98.900 državljanov EU, ki si prizadevajo, da bi jih v prihodnjih dneh pripeljali domov. Več o različnih zgodbah in izkušnjah državljanov EU, ki so bili vrnjeni v domovino po zaslugi EU in držav članic, je mogoče izvedeti na spletni strani in na Twitterju #WeTakeYouHome.

 


Nazaj na kategorijo AKTUALNO.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 114 times, 1 visits today)