68 kg sestavin v dobrodelni kuharski akciji

17 oktobra, 2020

Priznani chef Marko Pavčnik in Spar Slovenija sta ponovno združila moči v okviru akcije Hrana ne sodi v smeti. Tokrat v dobrodelnem kuharskem preizkusu, v katerem je chef kuhal z natanko 68 kilogrami sestavin, saj prav toliko hrane v povprečju v enem letu zavrže vsak Slovenec.

 

Eksperiment so pripravili z namenom, da pokažejo, kaj v praksi pomeni 68 kg hrane in koliko obrokov bi lahko pripravili iz te težko predstavljive količine zavržene hrane. Nastalih 257 obrokov so v sodelovanju s Slovensko filantropijo in našimi poslovnimi enotami razdelili med socialno ogrožene družine iz Žalca, Črnomlja, Metlike, Maribora in Murske Sobote.

Pavčnik je s kuharsko ekipo pripravil testeninsko solato v mesni in vegetarijanski različici. V ekipi sta sodelovala tudi dijaka Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, saj je pomembno, da se zavedanje o tem širi na mlajše generacije Za povrh pa je Spar Slovenija ogroženim družinam dodatno doniral še 100 paketov hrane z daljšim rokom uporabe in ostala potrebna osnovna sredstva.

 

Vir: Slovenska filantropija

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 55 times, 1 visits today)