Ta konec tedna napovedan vrh hospitaliziranih

10 novembra, 2020

Na Ministrstvu za zdravje verjamejo, da se bo vrh števila hospitaliziranih bolnikov zgodil konec tega tedna in ne bo bistveno presegal števila 1200.

“V ponedeljek je bilo pri 4457 opravljenih testih potrjenih 1084 pozitivnih primerov, delež je 24,32    odstotka. Umrlo je 27 ljudi, 19 v bolnišnicah, 8 v domovih. V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1171 bolnikov, kar je 28 več kot v nedeljo, 196 pacientov je bilo na intenzivni negi, 6 več kot dan prej. V bolnišnice je bilo sprejetih 151 pacientov, odpuščeni so bili 104 pacienti, zaradi devetnajstih umrlih je tako tudi dodatno zmanjšanje števila zasedenih postelj,” so sporočili na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19, na kateri so sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta, vodja Covid oddelka splošne bolnišnice Ptuj Primož Horvat in vladni govorec Jelko Kacin.

Carotta se je navezal na svojo oceno izpred 10 dni, ko je ocenjeval zgornjo mejo možnega števila hospitaliziranih na 1200 pacientov. Danes je potrdil, da je ta meja lahko še višja, števila ni navedel, upa pa, da tudi ne bo potrebna, saj verjame, da se bo vrh števila hospitaliziranih bolnikov zgodil konec tega tedna in ne bo bistveno presegal števila 1200.

Ptujska bolnišnica razpolaga s 40 navadnimi posteljami za covid bolnike, ki so po besedah Horvata polne, na intenzivnem oddelku imajo 4 paciente, prerazporejajo pa kritične bolnike v druge bolnišnice. Do včeraj so obravnavali 140 bolnikov, 90 obravnav so uspešno končali, imeli pa so tudi 20 smrti. V delo se vključujejo tudi zunanji zdravstveni delavci iz lokalnih zdravstvenih ustanov.

 

vir: gov.si

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 115 times, 1 visits today)