Zgradila sta pravljični grad – in to iz 100 % naravnih materialov

24 maja, 2020

V srcu gorovja Fagaras v Romuniji najdemo Vilinsko dolino. In po imenu ter okolici sodeč na svetu ni bolj primernega kraja za nov ekološki grad, ki se s svojim čarobnim dizajnom enkratno vklaplja v to območje. 

Grad je delo Razrana in Gabriele Vasile, pevcev, ki sta se na podeželje preselila iz Bukarešte, da uresničita svoje sanje. 2 leti sta skupaj z arhitektko Ileano Mavrodin pripravljala načrte za hišo, ki je zgrajena popolnoma iz naravnih materialov: slame, gline, lesa in peska.

Danes se objekt z 10 sobami v kraju Porumbacu de Sus, 40 km od Sibiua, imenuje Glineni grad Vilinske doline. Obdajajo ga neokrnjena narava, čudovite gore in neverjetno zelena trava – kamor seže pogled. Že sam grad pa je vreden razgleda.

Grad je trenutn še zaprt, po ponovnem odprtju pa bo možno v njem prespati, odprla se bo tudi restavracija z organsko hrano. Trenutno je v ponudbi piknik storitev za kosilo ali večerjo na prostem, dodajajo ralične oblike sproščanja in trgovinico s spominki, poleg vstopnine, ki je okoli 1 evra, pa je moč najeti tudi fotografa, ki obiskovalce fotografira pred to zaninimivo kuliso narave in naravne gradnje.

Vir: valeazanelor.ro

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 272 times, 2 visits today)