V času selitev imamo najlepšo priložnost za opazovanje ptic

3 oktobra, 2020
V času selitev imamo najlepšo priložnost za opazovanje ptic

Evropski dan opazovanja ptic poteka v času, ko milijoni ptic s severnih krajev zapuščajo svoja gnezdišča in se pomikajo v toplejše, s hrano bogate kraje. To je edinstvena priložnost za opazovanje številnih vrst ptic, ki se pri nas ustavijo in počivajo med naporno in nevarno selitvijo.

Spoznajte ptice selivke

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije skupaj z BirdLife International vabi, da izkoristite priložnost in spoznate osupljivi svet ptic in njihovih selitev. Glavni namen dogodkov je ljudem približati svet ptic in jih ozavestiti o potrebah ptic selivk na gnezdiščih, postajališčih vzdolž selitvenih poti in prezimovališčih ob Mediteranu in v Afriki.

V nedeljo, 4. oktobra, se bo po vsej Sloveniji odvijalo več zanimivih dogodkov, vse podrobnosti izveste tukaj.

Ptičarjada 2020 na Kočevsko-ribniškem območju

V soboto, 10. oktobra pa vabljeni na tradicionalno Ptičarjado, ki bo letos potekala na Kočevsko-ribniškem območju. Tam bo v dopoldanskem času potekalo tekmovanje v dveh disciplinah: številu opazovanih in številu fotografiranih vrst.

Za lažjo organizacijo dogodka v društvu prosijo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do torka, 6. oktobra, na naslov dopps@dopps.si

 

Vir. DOPPS

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 61 times, 1 visits today)