Shranite višek sadja in zelenjave – posušite, zamrznite in vložite

21 avgusta, 2021

Je vaše delo na domačem vrtu obrodilo bogate sadove in ne morete vse zelenjave sproti pojesti? Ste si na tržnici kupili preveč sadja, pa ne veste, kaj z njim? Shranite okus poletja za kasnejšo uporabo.

Sadje in zelenjavo narežite ter posušite

Ste kupili preveč breskev, manga, ananasa, nektarin, jabolk ali marelic in zdaj ne veste, kaj z njimi? Sadje dobro operite, osušite s krpo, narežite na tanke rezine in naložite v dehidrator. Tako boste dobili sladek prigrizek, poln vlaknin, za zimske dni, ko ne boste imeli sadja v izobilju. Suhi sadje shranite v steklen kozarec in ga položite nekam v temo.

Prav tako lahko na drobno narežete zelenjavo (por, čebula, česen, korenje, peteršilj, zelena itd.) in jo kasneje uporabljate kot začimbe v juhah, omakah in rižotah. Posušeno zelenjavo shranite v steklenem kozarcu in v temi.

Vlaganje in zamrzovanje

Sadje in zelenjavo, ki ga v tem trenutku ne morete pojesti, lahko tudi zamrznete ali vložite, kako pa to storite, pa preverite v spodnjem članku.

https://www.ekodezela.si/eko-kmetijstvo-in-gozdarstvo/kam-s-prevec-pridelki-in-kako-jih-shraniti-za-jesen-in-zimo/

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 72 times, 5 visits today)