Avtor bv; foto: Rok Hribar 12:52 pop ZANIMIVO

Pomen čebel in skrb zanje predstavili otrokom, v Ljubljani tudi učni panj

Minuli konec tedna je pri Koseškem bajerju v Ljubljani potekal poučen dogodek, katerega namen je bil ozaveščanje o pomenu čebel za ekosistem in opraševanje rastlin.

Otroci in odrasli so se udeležili ustvarjalnih delavnic na temo čebel in čebelarstva in izvedeli veliko novega o teh malih pridnih delavkah.

Dogodek je v sklopu kampanje “Zavarujmo čebele, zavarujmo si prihodnost” organizirala Merkur zavarovalnica v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije. V mesecu, posvečenem čebelam, so pripravili knjižico nasvetov, kako za čebele skrbeti doma, podprli pa bodo tudi postavitev učnega čebeljega panja.

Na čebeljem karnevalu so otroci ustvarjali likovne izdelke na temo čebel in spoznali, kako pomembne so za življenje na tem planetu.

Nevarno zmanjševanje števila čebel

Populacija čebel in drugih opraševalcev nevarno upada zaradi onesnaženosti okolja, intenzivnega kmetijstva, uporabe pesticidov, podnebnih sprememb in posledične izgube življenjskih prostorov za žuželke. Po podatkih Evropske komisije se zmanjšuje približno tretjina populacij čebel in metuljev, 10 % vrst pa je ogroženih.

Za ohranitev teh dragocenih bitij in trdnejšo zeleno prihodnost lahko vsak od nas poskrbi s preprostimi koraki, so povedali organizatorji in na to temo izdali brezplačno e-knjižico z nasveti in predlogi najboljših medovitih rastlin

(Visited 55 times, 2 visits today)
Close