5:50 pop ZANIMIVO

Na zimskem pohodu je sredi snega ugledal nekaj kosmatega

Mlad pohodnik je hodil po pohodni poti v Kanadi, pri -20 stopinj Celzija, na 60 kilometrsko pot se je, tako kot vsako leto, podal v dobrodelne namene. A potem je med drevjem nekaj zaslišal. Nekaj, kar mu je zaustavilo korak. 

Pogledal je, kaj se dogaja in opazil nekaj kosmatega – mladega mucka, ki je jokal na pomoč. Seveda pri tej temperaturi mucka ni pustil, videti je bilo, da je bil tam, sredi snega, sam že kar nekaj časa.

Mačke brez doma – tako hitro lahko zmrznejo

Mucek se je seveda pomoči zelo razveselil in hitro skočil planincu v naročje. Ta se je seveda nemudoma obrnil nazaj proti avtu, saj je premagal “šele” okoli 10 kilometrov poti, tam je bilo tudi nekaj kmetij, ki bi lahko pogrešale mucka.

Mucek je celo pot sedel na njegovi rami, sem in tja pa skočil na tla in se mu pridružil pri pohodu.

Kmalu sta našla njegovo družino, ki je povedala, da je mucek pobegnil dva dni prej, ko je kraj zajela huda snežna nevihta. Iskali so ga, a zaman.

Družina je bila presrečna, da se je živ in zdrav vrnil z zares dolgega potepa, ker pa so hčerki že prinesli novega mucka, saj je zaradi pobega dva dni prejokala, ima zgodba še dodaten srečen konec. Max, pohodnik, je za zmeraj posvojil svojega snežnega mucka. Poimenoval ga je Hitch, skrajšano za “štopar”.

 

Njun video si lahko v angleščini pogledate TULE.

(Visited 303 times, 1 visits today)
Close