10:30 dop ZANIMIVO

Modri kamni – bolgarski naravni park, ki ga lahko posvojite

Vodstvo bolgarskega naravnega parka Sinite Kamani (Modri ​​kamni) je na svoji spletni strani objavilo začetek kampanje za “posvajanje” turističnih znamenitosti. Vsak lahko izbere tisto, za kar bo skrbel.

Naravni park “Sinite Kamani” je eden najlepših in najbolj romantičnih delov na celotnem vzhodnem Balkanu. Nahaja se v vzhodno balkanskem gorovju in obsega površino 11380,1 ha. Leta 1980 je bil razglašen za narodni park in leta 2002 razširjen, da bi ohranili mezijske bukve, hkrati pa zajema redke in ogrožene vrste rastlinstva in živalstva ter njihove habitate.

 

Iščejo posvojitelje

Uprava parka se je pohvalila, da so v zadnjih nekaj letih popravili skupno 55 km pohodniških poti, obnovili infrastrukturo parka, vključno z razglednimi ploščadmi, otroškim igriščem, zdravstveno ulico, mostove, mize s klopmi, zaklonišča, kotičke za rekreacijo, kamine itd.

Da bi ohranili nove pridobitve, ustvarjene z veliko dela in finančnih sredstev, je vodstvo parka pripravilo seznam najbolj obiskanih turističnih območji, ki jih ponuja za “posvojitev”.

Ste vedeli? Tudi pri nas lahko posvojite del naravnega parka: Posvoji obalo!

Zaveze “posvojiteljev” bodo vključevale čiščenje in vzdrževanje izbranega območja s prostovoljnim delom. Na vsakem “posvojenem” vogalu bo postavljena informativna tabla z navedbo, kdo skrbi zanj. Kdor se želi pridružiti pobudi, lahko dodatne informacije najde na spletni strani parka.

 

Vir: The Mayor

(Visited 156 times, 1 visits today)
Close