Kranj bogatejši za nov plezalni center Plezarna

24 septembra, 2020
Avtor: David Bole

Včeraj, na prvi Dan slovenskega športa so v Kranju odprli plezalni center Plezarna, ki je namenjen vsem ljubiteljem športa. Trije prijatelji so zapuščen industrijski kompleks poznan kot Oljarica Kranj obnovili in spremenili v aktivni center.

Vse skupaj se je začelo leta 2017, ko so prijatelji Anže in Tine Marenče ter Janez Ziherl ustanovili podjetje, da kupijo stari objekt v degradiranem območju in ga prenovijo v aktiven plezalni družinski center na Gorenjskem. »Kupili smo staro Cekinovo rafinerijo v nekdanji tovarni Oljarica v Britofu pri Kranju. Sam objekt je bil večkrat rekonstruiran, osnovna stavba pa je iz leta 1906. V rafinerijo je bila prenovljena 1974, leta 2020 pa smo jo mi preuredili v ta plezalni center,« na kratko opišejo zgodovino objekta.

Ker imajo vsi trije lastniki majhne otroke, so alpinisti ter imajo široko paleto izkušenj in znanj, so kaj hitro ugotovili, da pri nas kronično primanjkuje pokritih plezalnih površin prilagojenih predvsem za otroke pa tudi rekreativce.

Prav zato so se Anže, Tine in Janez projekta lotili z veliko mero navdušenja in požrtvovalnosti, saj so celoten projekt idejno in organizacijsko koordinirali in izpeljali sami skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci.

Plezarna prijazna do vseh ljubiteljev gibanja

»V Plezarni imajo možnost za aktivno preživljanje prostega časa različne skupine z raznolikimi željami in potrebami. V njej so lahko hkrati prisotni rekreativni in profesionalni plezalci, vodene skupine za različne generacije, družine in posamezniki,« povedo glavni akterji v Plezarni.

S svojo prilagojeno infrastrukturo so še posebej zanimivi za družine, saj imajo za najmlajše prilagojeno bolderco, otroški kotiček v lokalu, poskrbljeno pa je tudi za varstvo vašega malčka. V bližini centra sta na voljo še nogometno igrišče in skate park.

 

Vir. Plezarna

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 97 times, 5 visits today)