Slovenija praznuje 1. dan športa

23 septembra, 2020

Tadej Pogačar, Primož Roglič, Luka Dončić, Goran Dragić, Tim Gajser, Jan Oblak, Janja Garmbret, Ilka Štuhec in vsi tisti, ki vsak dan obujete športne copate in ste aktivni, ste dokaz, da je šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa. Na ta dan so veslaški dvojni dvojec v sestavi Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec z malokalibrsko puško v trojnem položaju leta 2000 v Sydneyju osvojili prva zlata olimpijska odličja za samostojno Slovenijo.

Slovenci smo športni narod. Tega ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi.

Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Danes šteje vsaka oblika telesne dejavnosti

Na Olimpijskem komiteju Slovenije nas vabijo, da danes obujemo športne copate, napihnimo žoge, zavrtimo pedala, razgrnemo joga blazine, si privoščimo skok v vodo in še marsikaj. Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Za konec pa še iskrene čestitke iz našega uredništva vsem slovenskim športnikom, ki s svojimi predstavami vedno znova pokažejo svetu, kako veliko je slovensko športno srce, doma pa nas združijo in nam lepšajo dni s svojimi uspehi. Hvala – in na še mnogo uspehov.

 

Vir: Dan slovenskega športa

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 35 times, 2 visits today)