Avtor BR, foto: shutterstock.com 5:56 pop ZANIMIVO

Eko družinski filmi: Zgodbe o reševanju treh živalskih vrst

Tokrat predstavljamo dokumentarne filme v kategoriji “ Honorable Mention”, vse tri častno omenjene filme si lahko ogledate na spletni platformi brezplačno.

V dokumentarnih filmih poglejte zgodbe o gibonih, ogroženi tradiciji zaradi ribolova na jugovzhodu Aljaske ter največji ribi na svetu.

Gibonova barka (Cao-vit Gibbons’ Ark)

Na meji med Kitajsko in Vietnamom je skrit majhen košček gozda. Cao-vit gibon, ki je izginil pred pol stoletja, je bil ponovno odkrit. So eni najbolj ogroženih primatov na svetu, zdaj se obe državi prizadevata za preživetje vrste.

Film si lahko ogledate tukaj.     

Jajčeca sleda (Gáax’w Ka Haaw: Herring Eggs & Branches)

Prebivalci jugovzhodne Aljaske so že od nekdaj nabirali jajčeca avtohtone ribe, ki živi v tem predelu Aljaske in jih uživali. Zdaj pa je ta tradicionalna hrana ogrožena zaradi pritiska komercialnega ribolova.

Film si lahko ogledate tukaj.      

Galapagos: Skrivnosti gigantov oceana (Galapagos: Secrets of the Ocean Giants)

Na otočju Galapagos si skupina znanstvenikov prizadeva razumeti gibanje največje ribe na svetu – morskega psa kitovca. Brez razumevanja njihovega razmnoževanja in selitev ne morejo upati, da jih bodo lahko zaščitili.

Film si lahko ogledate tukaj.      

Še več namigov za ekološke filme za celo družino pa najdete TULE.

Vir: Jackson Wild – Sekretariat Konvencije o mednarodni trgovini z ogroženimi prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami (CITES), Jackson Wild in Razvojni program Združenih narodov organizirajo mednarodno filmsko predstavitev, ki se osredotoča na neizmerno vrednost naših ključnih vrst, njihove obsežne ekosistemske storitve in milijone ljudi, ki to zagotavljajo

(Visited 44 times, 1 visits today)
Close