Avtor bv; foto: adobestock 11:48 dop ZANIMIVO

6 rastlin, ki polepšajo dom z listi v obliki srca

Pred Valentinovim je vsepovsod polno izdelkov v obliki srca – prevladujejo čokoladice, pa tudi številni plastični izdelki. Zato smo poiskali naravno alternativo, ki je tudi bolj trajna, hkrati pa prinaša še druge pozitivne učinke v naš dom.

To so rastline, ki imajo liste v obliki srca. Poiskali smo 6 takih, ki jih lahko posadite doma kot sobne ali pa na domač vrt ali balkon.

1. Srčastolistni filodendron

Filodendron je priljubljen zaradi svoje enostavne nege, čudovitega videza in sposobnosti prilagajanja različnim okoljem. Večina ima srčaste oblike listov, ena vrsta (Philodendron scandens) pa še posebej, saj ima majhne, srčaste liste.

2. Slak

Slak je bil včasih zelo pogosta plezalka na vrtovih, s svojimi nežnimi, a močno obarvanimi cvetovi, je posebej priljubljena vrsta Ipomoea Purpurea.

3. Kavkaška spominčica

Kavkaška spominčica oz. velelistna kavkaška potočnica (Brunnera macrophylla) ima liste, ki niso le v obliki srca, ampak zaradi vidnih kontrastnih listnih žil dajejo še posebno močan vtis podobnost s srcem.

4. Flamingovec

Flamingovec (Anthurium) je tropska rastlina s srčastimi listi in zelo eksotičnimi cvetovi. Cveti ravno od februarja!

5. Voščeni srček

Voščeni srček, vrsta voščenk, (Hoya kerrii) je en sam simbol ljubezni! Ker je rastlina nezahtevna, je zelo priljubljena.

6. Srčastolistna svetilnica

Srčastolistna svetilnica (Ceropegia woodii), imenovana tudi najbolj srčkana viseča rastlina, ima liste v obliki srebrnih srčkov s čipkastim vzorcem, njihova zadnja stran pa je roza.

Preberite tudi: Sobne rastline, ki prinašajo srečo

(Visited 7.101 times, 3 visits today)
Close