Avtor bv; foto: ZEOS 12:16 pop ZANIMIVO

100 videov, kako sami popravimo gospodinjske aparate: Grelec vode!

V duhu pred kratkim sprejetega pogajalskega stališča novih pravil EU, ki bi potrošnike spodbudila k popravilu naprav, namesto k zamenjavi z novimi, je družba ZEOS, d.o.o. predstavila 100 »naredi sam« videoposnetkov z naslovom »Itak, da se da«.

Pri ZEOS-u verjamejo v moč samostojnega vzdrževanja aparatov, zato so pripravili 100 videoposnetkov, ki bodo vsem korak za korakom pomagali oživiti njihove gospodinjske pripomočke in druge aparate.

Emil Šehić iz podjetja ZEOS, d.o.o. je na uradni predstavitvi videov poudaril: “Z videoposnetki želimo po eni strani posameznikom nuditi orodja in znanje za reševanje manjših težav, ki se lahko pojavijo pri uporabi aparatov in z njimi spodbujati podaljševanje življenjske dobe aparatov. Po drugi strani pa s tem vplivati posledično na sodelovanje z lokalnimi servisi, ker verjamemo v vrednost njihove storitve in se zavedamo, da so nekatera popravila zapletena in zahtevajo strokovno znanje. Namen video navodil torej ni nadomestitev dela serviserjev. Na tem mestu se želim izrecno zahvaliti vsem izkušenim serviserjem, ki opravljajo izjemno delo in so neprecenljivi vir pomoči pri bolj zahtevnih težavah z aparati. Ko se soočite s kompleksnejšimi težavami ali potrebujete pomoč, vam še vedno svetujemo, da se obrnete na izkušene strokovnjake, ki vam bodo zagotovili zanesljivo rešitev.”

Videoposnetki namenjeni vsem

V Centru ponovne uporabe v Ljubljani, kjer je potekala uradna predstavitev, so bili prisotni tudi ustvarjalci videoposnetkov. Glavna zvezda Siniša Martin, hišni serviser projekta, v vseh posnetkih nesebično deli svojo zakladnico znanja in podrobno prikaže postopke vzdrževanja in nekaterih popravil aparatov, ki se najpogosteje uporabljajo v gospodinjstvu. Za idejno zasnovo in izvedbo se gre torej zahvaliti prav njemu. Ob premieri je povedal: “Videi so namenjeni prav vsem in med njimi najdemo vse težavnostne stopnje – navodila za pravilno uporabo aparata kot tudi kreativna in kompleksna navodila za popravilo aparata, ko ima ”recept” kar nekaj strani in zahteva širšo paleto orodja.”

Ustvarjalci video vsebin so dogodek strnili z mislijo, da verjamejo, da bo marsikdo v teh posnetkih našel dodatno inspiracijo in praktične nasvete za vzdrževanje in morda tudi samostojno popravilo aparatov. Postavili so temelje za nadaljnje sodelovanje in razvoj med »naredi sam« pristopom ter strokovnim servisiranjem.

Tule je eden “za pokušino”, vsi pa so zbrani na spletni strani Itak, da se da.

(Visited 102 times, 1 visits today)
Close