Zlatorogova pot – nova tematska pot ob Blejskem jezeru

1 novembra, 2020

Zlatorogova pot je nova tematska (učna) pot, namenjena predvsem otrokom in družinam. Na postajah okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Na tematski Zlatorogovi poti otroke in družine čaka sklop šestih postaj, na katerih bodo preko igre spoznali, kako pomembno je varovanje okolja za prihodnost. Na zabaven in izviren način bodo spoznali lepote Bleda, kulturne in naravne znamenitosti ter podoživeli eno najbolj znanih pravljic skozi otroško domišljijo. Z rešenimi nalogami bodo otroci premagali jezersko pošast.

“Ne razjezimo blejskega Zlatoroga” je turistični produkt, ki ga je razvil turistični podmladek OŠ Bled, za kar so junija 2016 na državnem tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava prejeli zlato priznanje. Učenci so v okviru projekta razvili didaktično-učno pot okoli Blejskega jezera in jo pospremili z zgodbo in didaktičnimi pripomočki na šestih točkah okoli jezera.

Pri raziskovanju in branju blejskih pravljic in legend so učenci OŠ Bled odkrili, da je najbolj znana različica pripovedke Zlatorog nemškega avtorja Rudolfa Baumbacha, nastala prav na Bledu. To mitično bitje z zlatimi rogovi je že v 19. stoletju preko literarnega sveta opozarjalo ljudi, kako pomemben je spoštljiv odnos do narave.

 

Vir. slovenia.info, bled.si

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 233 times, 1 visits today)