Avtor ur; foto: arhiv PD Črna na Koroškem 3:13 pop TURIZEM

Z obiskom (tudi hribov) podprimo Koroško in Savinjsko!

Območja, prizadeta v lanskih poplavah, so zdaj varna za obiskovanje, zato lahko letos obisk iz bolj obremenjenih delov Slovenije usmerimo na Koroško in v Zgornjo Savinjsko dolino, priporočajo tudi na Planinski zvezi Slovenije.

Po lanskoletnih ujmah so bila mnoga gorska in hribovita območja v Sloveniji prizadeta, nekatera sploh niso bila dostopna, mnoge poti so bile poškodovane, koče zaprte.

Slovenija se je v prvih tednih po ujmah odzvala izjemno in tudi leto pozneje ne smemo pozabiti na v lanskih poplavah prizadete kraje – simbolna pomoč je tudi to, da podpiramo njihov turizem.

“Ta območja so znova varna za obiskovanje, planinske poti so večinoma urejene in planinske koče odprtih vrat pričakujejo obiskovalce. Letos tako lahko obisk usmerimo iz bolj obremenjenih delov Slovenije na Koroško in v Zgornjo Savinjsko dolino, podpremo domačine in se tako tudi izognemo poletni gneči”, kot je izpostavil Martin Šolar, podpredsednik Planinske zveze Slovenije.

Dan Slovenskih planincev v Črni na Koroškem

Tudi krovna planinska organizacija svoje dejavnosti organizira na teh območjih, Šolar je posebej povabil na tradicionalni dan slovenskih planincev. To soboto, 15. junija, bo v Črni na Koroškem celodnevno dogajanje za odrasle, mlade in najmlajše planince, turne kolesarje in druge ljubitelje narave.

(Visited 31 times, 2 visits today)
Close