Avtor bv; foto: shuterstock.com 11:59 dop TURIZEM

Velenje prejelo zlati znak Slovenia Green Destination

K zlatem znaku je pomembno pripomogel pridobljen naziv Mladinskega hotela Velenje z znakom Slovenia Green Accommodation.

Slovenska turistična organizacija je destinaciji Velenje za prizadevanja pri razvoju turizma podelila znak Slovenia Green Destination GOLD, ki je veljaven za triletno obdobje.

Destinacija si prizadeva tudi na področju izobraževanja turističnih ponudnikov. Kot zelo pozitiven premik so na Slovenski turistični organizaciji, ki organizira Zeleno shemo, prepoznali vključitev Velenja v misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030 ter zasledovanje strategije podnebne nevtralnosti.

Velenje je imelo do sedaj srebrni znak

Destinacija Velenje, ki je do sedaj nosila znak Slovenia Green Destination SILVER, je k ponovni presoji v Zeleni shemi slovenskega turizma pristopila po novem standardu Slovenia Green, ki od destinacij zahteva še več angažmaja na področju trajnosti, kot ga je prejšnja verzija.

Destinacija Velenje je ob tokratni presoji dosegla boljšo barvo znaka, saj so v vmesnem času pridobili nastanitev s certifikatom Slovenia Green Accommodation (Mladinski center Velenje), kar je eden izmed pogojev za zlato barvo znaka Slovenia Green Destination.

Najvišjo oceno je destinacija dosegla na področju kulture in tradicije. Z visoko oceno so bili nagrajeni za poslovanje turističnih podjetij in komunikacijo. Ta je rezultat izobraževanj s področja trajnosti, namenjenih turističnemu sektorju, in promociji trajnosti.

“To je dodatna spodbuda k nadaljnjemu razvoju turistične dejavnosti v naši občini in regiji,” so zaključili v Šaleški dolini.

(Visited 131 times, 6 visits today)
Close