V Pivko: naravne danosti in velike zveri

6 avgusta, 2021
Foto: arhiv RRA Zeleni kras d.o.o., slovenia.info

Pivka z okolico je zanimiva mešanica kamnitega Krasa in zelene Notranjske – presihajoča jezera, reka ponikalnica, vrtače in jame na eni strani ter prostrani zeleni gozdovi na drugi strani. Tu najdemo izjemne naravne danosti, saj več kot polovica občine leži na območju Nature 2000.

Tu si lahko ogledamo:

  • Krajinski park Pivška presihajoča jezera
  • Ekomuzej, kjer si lahko fenomen jezer ogledamo na zanimiv način
  • nad jezeri se vzpenja pogorje Javornikov, ki vabijo na izlet v naravo
  • dvorec Ravne, kjer je tudi nekaj lipicancev
  • Park vojaške zgodovine
  • lahko se podate na kolesarsko pot Pot gradov

Pot gradov – nova tematska kolesarska pot

Po novem pa tudi Center o velikih zvereh Dina, ki so ga odprli v tem tednu v Krpanovem domu. V njem s pomočjo sodobnih multimedijskih sredstev spoznamo značilnosti velikih zveri in izzive sobivanja z njimi.

Zverbook, kviz in medvedje oglasne deske

Tu lahko sami brskam po zverbooku, s izberemo teme v votlini, da preizkusimo svoje znanje v posebnem kvizu, s tablico v rokah iščemo sledi volka, risa, medveda, obenem pa izvemo, kaj vse lahko medved »prebere« na nekakšni oglasni deski, deblu drevesa, ob katerega se medvedi drgnejo.

“Dina bo gotovo doživetje za mlajše. Privlačna bo zlasti šolski mladini, družinam in vsem, ki jih zanimajo narava in še posebej volk, medved in ris, njihove medsebojne interakcije in odnos ljudi do njih. V uvodu ali zaključku razstave si obiskovalci lahko ogledajo desetminutni film Velike zveri ne poznajo meja,” so o centru povedali na Slovenski turistični organizaciji.

 

Vir: STO, pivka.si

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 142 times, 10 visits today)