V Občini Piran tudi septembra z rekordi!

14 oktobra, 2020
Foto: Jaka Ivančič

V občini Piran so v devetih mesecih letošnjega leta presegli milijon prenočitev in tako dosegli tri četrtine lanskega rezultata. September prinesel kar 30 % več prenočitev v primerjavi z lani.

V Portorožu in Piranu so tako julija kot avgusta dosegli lanske rezultate, septembra pa so število lanskih prenočitev presegli celo za 30 %. Dobra sezona pa se, kot sporočajo iz Turističnega združenja Portorož,  nadaljuje tudi v jesenskih mesecih. Septembra so v občini Piran dosegli skoraj 250.000 prenočitev, kar je 30 % več v primerjavi z lani.

Večina domačih gostov

Tri četrtine prenočitev so ustvarili domači gosti. V mesecu septembru so na destinaciji tudi presegli milijon prenočitev v letošnjem letu (v prejšnjih letih se je to običajno zgodilo v juliju). V devetih mesecih so namreč dosegli dobrih 1.167.000 prenočitev oziroma tri četrtine (74 %) lanskega rezultata. Dobri dve tretjini letošnjih prenočitev so ustvarili domači gosti.

Število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih po posameznih slovenskih statističnih regijah z dne 10. oktobra kaže, da ima trenutno obalno-kraška regija najmanj okužb, in sicer le 46,71 na 100.000 prebivalcev. »Turistični delavci se izjemno trudijo, da gostom zagotavljajo varen dopust. V jesenskem času so zelo priljubljene tudi različne aktivnosti na prostem. Želimo si sicer, da bi lahko dobro epidemiološko sliko naše regije pripisali tudi zdravemu morskemu zraku in bližini solin, a žal za to še ni dokazov,« je nekoliko hudomušno pripomnil direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 20 times, 1 visits today)