1:04 pop TURIZEM

Turistični vavčerji: bone bo mogoče koristiti v več delih

Turistični vavčerji bodo prenosljivi med ožjim sorodstvo, obenem pa jih bo mogoče uporabiti v več delih, torej ne nujno celotnega zneska naenkrat, kar bo še posebej ugodno za manjše ponudnike nastanitev in gorske koče.

Vlada Republike Slovenije je na včerašnji dopisni seji izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma ter jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Uredba določa način koriščenja turističnih bonov preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije, povračilo sredstev preko informacijskega sistema FURS ter način vodenja in upravljanja evidence bonov. Vavčer bo vpisan kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki).

Bon bo unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom.

Upravičenec vavčer unovči tako, da ob prijavi na dan prihoda pri ponudniku storitve le-tega obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Ponudnik nato v informacijski sistem FURS vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih FURS v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev v rokih in na način, ki so določeni v omenjeni uredbi.

Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možno.

 

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

(Visited 2.146 times, 3 visits today)
Close