Avtor fotografije: Cocos Bounty, shutterstock.com 3:45 pop TURIZEM

Turistične atrakcije, krute do živali

Ko smo na potovanju, lahko hitro nasedemo lokalnim zanimivim dogodivščinam – in nevede povzročamo živalim krutost.

Posebej ljubitelji živali radi vidijo tudi nekaj divjih živali, ko potujejo po svetu, a moramo biti dovolj osveščeni, da ne pademo v teh 10 turističnih pasti.

Gre za atrakcije, ki živali izkoriščajo za turizem:

  1. Jahanje slonov – ne le da slone kruto pohabljajo, da ustrezajo za ježo ljudi, ob tem so tudi pod stalnim hudim stresom.
  2. Fotografiranje s tigri – mladičke vzamejo tigricam in jih imajo na pomirjevalih, da lahko turisti dobijo luštne fotografije.
  3. Sprehajanje z levi – veličastna divja zver, ki je namenjena turistom, je obsojena na celo življenje v ujetništvu in na stalno dresiranje. Za fotografijo.
  4. Obisk medvedjih parkov – v njih so medvedi v ujetništvu, brez svobode; veliko jih ima zato psihične in fizične težave z zdravjem.
  5. Božanje želv – te želve so obsojene na katastrofalne pogoje bivanja, številne izbruhe bolezni in ogromno stresa.
  6. Predstave in plavanje z delfini – za to turistično atrakcijo visoko inteligentni sesalci živijo v majhnih tankih.
  7. Plesoče opice so na verigi celo življenje, treningi pa so kruti in agresivni.
  8. Ogledi plantaž kopi luwak kave. Čeprav proizvajalci trdijo, da luksuzno kavo pridobivajo od divjih cibetovk, obstajajo številni dokazi, da živali gojijo in jih vzrejajo v majhnih kletkah. Vse za najdražjo kavo.
  9. Kače in kobre, ki plešejo ali celo poljubljajo svojega trenerja, so za zabavo turistov ob svoje zobe – procedura ni prijetna.
  10. Krokodilje farme – krokodili so za ogled obsojeni na življenje v umazanih, prenatrpanih mlakah, zaradi česar pogosto zbolevajo in se med seboj poškodujejo.

Vir: world animal protection

(Visited 128 times, 1 visits today)
Close