Avtor vb; foto: shutterstock.com 6:17 pop TURIZEM

Tolminska korita bodo kmalu odprta – obisk pa bo omejen

Tolminska korita, skupno ime za korita Tolminke in Zadlaščice, so ena najveličastnejših naravnih znamenitosti na Tolminskem.

Tolminska korita so najnižja vstopna točka v Triglavski narodni park. Krožna pot nas vodi skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije.

Na poti skozi korita boste občudovali bogat rastlinski svet, med drugim endemite ozkolistno preobjedo, soško smiljko in skalno jelenko, in druge naravne lepote. V koritih Zadlaščice vas bodo očarali slikoviti slapiči in zagozdena skala, ki so jo domačini poimenovali Medvedova glava, v koritih Tolminke pa boste ob nizkem vodostaju lahko videli termalni izvir. 

Trenutno še zaprta, z novo sezono nekaj novosti

Vse poti skozi Tolminska korita so trenutno, do vključno 21. marca, zaprta zaradi vzdrževalnih del. Prehod je zaradi narave del smrtno nevaren.

Tolminska korita bodo predvidoma odprli 22. marca, na svetovni dan voda. “Tega dne bo dan odprtih vrat, zato bo vstop prost, ob 13. uri pa bo organizirano tudi brezplačno vodenje,” vabijo.

Ker želijo, da bo obisk Tolminskih korit za vse obiskovalce prijetno doživetje, bodo v letošnjem letu uvedli omejitev obiska. V posameznem terminu bo vstop omogočen določenemu številu obiskovalcev, zato priporočajo, da si rezervacijo termina zagotovite z nakupom vstopnice vnaprej.

Letošnja novost bo tudi enosmerni ogled Tolminskih korit z vstopom pri blagajni.

(Visited 97 times, 97 visits today)
Close