11:02 dop TURIZEM

Slovenska pot Juliana trail je točno to, kar bodo popotniki iskali po pandemiji

Zakaj t.i. trail pohodniškim potem napovedujejo vse večjo priljubljenost? V trenutnih razmerah vse več popotnikov išče globlje povezave s sabo, naravo in kraji, ki jih obiščejo. Po pandemiji bodo še bolj priljubljeni večdnevni pohodi, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje novih krajev, kultur in omogočajo izogibanje večjim množicam turistov.

Med najboljše izbire za večdnevni pohod je Lonely Planet umestil tudi slovensko pohodniško pot Juliana Trail.

Daljši pohodi nas na vsakem koraku silijo, da se zanašamo na vse svoje čute, zlasti tiste, ki jih je mestno življenje otopilo.

Na pohodu daleč od meja kulture in civilizacije lahko začutite drevesa, ki vam polnijo pljuča s kisikom, pomešanim z njihovimi poživljajočimi lesnimi in cvetočimi dišavami, poživljajočo sončno toploto, sunek vetra, ki vas potiska naprej, varno udobje zavezanih pohodniških čevljev in prodnatih kamenčkov pod nogami. Vaša ušesa hitro zaznajo tudi oglašanje ptic, ki krožijo po nebu.

Slovenska pohodniška pot med top predlogi za turizem po pandemiji

168 kilometrov dolga pohodniška pot Juliana trail razkaže razkošnejšo in očarljivejšo podeželsko plat Slovenije, ki se poda skozi Julijske Alpe, a ne prek vrhov, temveč obišče slikovite vasice in čudovita jezera.

Lonely Planet poleg Juliane priporoča še pohodniške poti Triple Crown v ZDA, Bibbulmun Track v Avstraliji, Paparoa Track na Novi Zelandiji, Coast Paths v Združenem kraljestvu, Camino de Santiago v Španiji, Shikoku Pilgrimage Trail na Japonskem, Red Sea Mountain Trail in Sinai Trail v Egiptu, Amazon Access Route v Peruju ter Zagros Mountain Nomads v Iranu.

Vir: Lonely Planet

(Visited 297 times, 2 visits today)
Close