7:30 pop TURIZEM

Slovenia Green: Jeruzalem – s kolesom in lokalno kulinariko

Čarobna pokrajina, kjer se ravnica in blago hribovje, ponujata kot idealno okolje za športne aktivnosti.

Jeruzalem Slovenija s svojim svetim imenom, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela in rdeča vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico upravičeno nosi ime nebeški kraj.

foto Agencija DAMN

Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž s svojimi turističnimi kmetijami, vinskimi kletmi, hišami vin, gostilnami, gostišči, apartmaji, počivališči za avtodome, kolesarskimi, jahalnimi, vodnimi in pešpotmi, naravnimi rezervati Ormoške lagune, krajinskim parkom Središče ob Dravi in ribniki Savci ter številnimi muzeji vabijo v svoj objem.

foto Ciril Ambrož

Jeruzalem je med 8 destinacijami, ki letos vstopajo v shemo Slovenia Green.

Po Jeruzalemu s kolesom

Čarobna pokrajina, kjer se ravnica in blago hribovje, ponujata kot idealno okolje za športne aktivnosti. Naravo lahko doživite kar iz sedla kolesa.

foto Ciril Ambrož

TIC Ormož omogoča tudi izposojo 5 električnih in 7 navadnih koles. Vsi kolesarski navdušenci lahko izberete med več različnimi tematskimi kolesarskimi potmi, ki vam bodo še približale Jeruzalem v vsej pristnosti in značilnih okusih.

Kulinarika, ki prepriča še tako zahtevne brbončice

Po nekaj kilometrih na kolesu se lahko okrepčate z lokalnimi dobrotami: prleške gibanice, postržjače, kvasenice, krapce, solenke. Znani so tudi po okusnem mesu iz tünke ter zaseki. Tudi za sladkosnede je poskrbljeno, vaniljev ali lešnikov sladoled najraje polijejo z bučnim oljem.

foto Ciril Ambrož

Vsi ljubitelji vin pa lahko izbirate med šiponom, ki je avtohtona sorta, laškim ali renskim rizlingom, chardonnayem, sauvignonom in belim pinotom, poleg tega pa paleto dopolnjujejo še sivi in modri pinot, traminec, rumeni muškat in muškat otonel, rizvanec, kerner in ranina.

Še več namigov za zanimiva doživetja v Jeruzalemu pa najdete TUKAJ.

(Visited 538 times, 7 visits today)
Close