Pot po Logarski dolini do slapa Rinka

16 oktobra, 2021
Foto: Jošt Gantar (ww.slovenia.info)

Med naj tematskimi potmi v okviru Dnevov slovenskega turizma 2021 v Postojni je Turistična zveza Slovenije (TZS) podelila priznanja nagrajencem 30. natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021: 1. Pot po Logarski dolini, 2. Lintverjeva pot v Mitskem parku v Rodiku, 3. Polhov doživljajski park.

Naravoslovno-etnografska pot po Logarski vodi skozi bujne kotičke nepopisno lepe narave in bogate kulturne dediščine krajinskega parka Logarska dolina.

Zanimiva in lahka pohodniška pot po Logarski dolini odstira mnoge naravne in kulturne znamenitosti Logarske doline, te že stoletja občudovane ledeniške doline v naročju Kamniško-Savinjskih Alp. Slikovita ostenja, divji skalni balvani, drugi izvir Savinje, olcarska in oglarska bajta, lovska preža, brin velikan in elegantni slap Rinka so le nekatere izmed točk, ki pripovedujejo očarljivo zgodbo povezanosti človeka in narave. Še posebej zanimivi in doživljajski so vodeni izleti po Logarski dolini, kjer se z vodnikom potopimo v legende in skrivnosti ene najlepših alpskih dolin.

 

Več o poti po Logarski dolini pa tule.

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 97 times, 1 visits today)