7:41 pop TURIZEM

Lintverjeva pot v Mitskem parku v Rodiku

Lintverjeva pot v Mitskem parku v Rodiku je ena od finalistk za Naj tematsko pot v natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021. Mitski park so odprli letos spomladi

Po parku se lahko sprehodimo po dveh poteh: med drevesi po zgornjem Lintverjevem krogu po flišnem brkinskem grebenu ali pa po spodnjem Babinem krogu na trdih kraških tleh na apnenčastem delu, kjer se krasno pelje tudi s kolesom. “Sledite zemljevidu in oznakam rdeče in sive barve. Kamniti označevalec vas bo opozoril na novo točko in ko stopite čez kamniti prag vstopite v mitski svet,” vabijo.

Lintverjev krog prehodimo v 2 urah,  za dodatno točko Križen drev potrebujemo še 30 minut, za dodatno točko Pod lisičino pa 20 minut.

Ko odkrijemo skrivnostne kraje ob tematskih poteh, se nam mitske zgodbe odstrejo skozi avdio-vizualni vodnik (Mitski park aplikacija). Odkrivanje očem nevidne mitske krajine je za majhne in velike radovedneže dodatno nadgrajeno z igrivim raziskovalnim izzivom. Obiskovalci lahko z reševanjem ugank poiščejo zaklad in z igricami pokukajo v skrivnostni svet mitoloških bitij.

Mitski park nadgrajuje dinamična postavitev Centra za obiskovalce. Na interaktivni način se zamislimo nad različnimi pogledi na svet: mitskim, znanstvenim, religioznim, psevdoznanstvenim in tudi umetniškim skozi oči Marka Pogačnika.

(Visited 911 times, 4 visits today)
Close