Občina Gorenja vas – Poljane pristopila k politiki zelenega turizma

26 junija, 2020
Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info

Tudi Občina Gorenja vas – Poljane pristopila k politiki zelenega turizma. V Zeleni shemi slovenskega turizma je 53 destinacij že pridobilo znak Slovenia Green Destination, letos pa se je v program za pridobitev znaka vključilo še šest občin.

 

Med njimi je tudi Občina Gorenja vas – Poljane, kjer je že potekal prvi posvet na to temo, v okviru katerega je bila podpisana Zelena politika in Etični kodeks v turizmu.

Posveta z naslovom “Priložnosti in izzivi trajnostnega razvoja turizma ter spodbujanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih modelov v destinaciji Gorenja vas – Poljane” so se udeležili predstavniki turističnega gospodarstva, nastanitvenikov, prehrambenih obratov, rokodelci oz. obrtniki.

Občina se je zavezala k zelenemu turizmu

Župan Milan Čadež se je s podpisom zavezal k zeleni politiki za občino Gorenja vas – Poljane. S tem se tudi Občina Gorenja vas – Poljane uradno pridružuje številnim slovenskim destinacijam, ki uresničujejo in spodbujajo trajnostni turizem in s tem pozitivno vplivajo na naravno okolje, lokalno skupnost in gospodarstvo.

Kaj vse ponuja Poljanska dolina?

Prav za vsakega obiskovalca Poljanske doline se bo našla zanimivost, ki ga bo navdušila. Za najzahtevnejše pohodnike in kolesarje, se bo našla primerna in urejena pot, ki ponuja raznovrstne razglede in športne užitke. Obiskovalci lahko uživajo v doživetjih Škofjeloškega hribovja vse od Blegoša, Ermanovca, Slajke, Starega vrha in Sivke. Obiščejo lahko Tavčarjev Dvorec na Visokem, Šubičevo hišo v Poljanah, Ažbetovo hišo v Dolenčicah, na osrednjem trgu v Gorenji vasi pa si lahko ogledajo Frlicev Vodnjak Ljubezni v času murenčkov in se sprehodijo do Neškove brvi. Poskrbljeno je tudi za kulinarične dobrote, da se domov ne bi vračali lačni.

Vir: Občina GvP

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 212 times, 1 visits today)