8:12 dop TURIZEM

Nov “escape room” na Bledu: igra poteka zunaj, z e-kolesi!

Na Bledu so razvili edinstven trajnostni turistični produkt, ki so ga poimenovali Unlock Bled. Gre za različico »escape room« igre, s to posebnostjo, da se ta odvija zunaj z e-kolesi. Igra poteka na Bledu, v krožni kolesarski turi pa udeleženci spoznavajo blejske legende in izpostavljene blejske turistične točke.

“Pobegni od dolgčasa! Spoznaj blejske legende v prvi “outdoor escape” pustolovski igri na kolesu na svetu! V napeti igri, ki je v peš različici primerna tudi za velike skupine, spoznaj Bled, reši čarovnico in se še sam vpiši med legende,” vabijo snovalci igre, ekipa Enigmariuma in ekipa Polka Dot Cycling.

Rešite čarovnico!

V prvi izvirni urbani “escape” pustolovščini, ki jo lahko odigrate na električnih kolesih, vas čaka nepozabno doživetje. Na 120-minutni, 10 km dolgi krožni kolesarski turi po Bledu vas čaka sedem vznemirljivih preizkušenj, na katerih boste odklepali skrivnosti, spoznavali legende ter resnično zgodovino, reševali nerodno čarovnico ter se med prijetnim kolesarjenjem super zabavali, obljubljajo.

Ali ste vedeli, da je na Jelovški planoti nad Blejskim jezerom živela Divja baba? Znana je bila po svojih čarobnih mavžah, čudnih zvarkih in čarovnijah. Lahko je pogledala v preteklost in napovedala prihodnost. Bila je dobrega srca, a žal ni bila prav dobra pri čaranju. Uroki so se ji pogosto sfižili in vse je šlo narobe. Nekega dne je poskušala pomagati kmetom in začarati krave, da bi lahko same letele na pašo, a se je spotaknila in po nesreči začarala samo sebe. Spremenila se je v kamen.

Kdo je dovolj pogumen, da bo rešil nerodno čarovnico?


Več na: Unlock Bled

 

(Visited 213 times, 1 visits today)
Close