Na vrhove gora: Pogačnikov dom na Kriških podih

24 julija, 2020
Petra Nastran
Pogačnikov dom, foto: Petra Nastran

Kriški podi so zakrasel svet, ki ga obdajajo okrog 500 metrov višji vrhovi Julijskih Alp: Razor, Planja, Križ, Stenar, Bovški Gamsovec in Pihavec. Na 2050 metrih na izjemni lokaciji stoji Pogačnikov dom na Kriških podih, ki kraljuje sredi tega gorskega sveta.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

foto: Petra Nastran

Do njega lahko pridete iz Vrat ali iz doline Zadnjice v Trenti – obe poti vam bosta vzeli okrog 4 ure. Podobo razgibanega planinskega sveta dopolnjujejo še tri Kriška jezera, Zgornje Kriško jezero je najvišje ležeče slovensko jezero.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Foto: Petra Nastran

Za dom skrbi Planinsko društvo Radovljica. Koča ima 41 postelj, na skupnih ležiščih 27 ter v zimski sobi še 20. Letošnja novost je prenovljena jedilnica, kjer vam bodo postregli z vsaj eno toplo jedjo in sladico. Pri njih se lahko okrepčajo tudi vegani, saj se trudijo jedi delati tako, da jih lahko jedo vsi, kasneje pa dodajo meso. Poudarili so še, da je v domu zagnana, mlada ekipa, ki skrbi za delovanje koče in dobro vzdušje. Če si želite zagotovljene postelje, predvsem med vikendi v sezoni priporočajo rezervacijo.

NAMIG: Ob domačem jabolčnem zavitku in čaju se lahko pred domom naužijete razgleda na Trento. Veliko je travniških rož, področje pa je zelo poznano po tem, da se tu pase veliko kozorogov.

Foto: Petra Nastran
Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 551 times, 3 visits today)