Avtor bv; foto: Ivan Pisar, Vir: RRA Koroška 6:02 pop TURIZEM

Koroška vabi v Mislinjsko dolino in na Kope – za vso družino

Več kot mesec dni je od največje naravne katastrofe, ki je dosegla Slovenijo ter v kaotični obliki tudi del zelene Koroške.Prejšnji petek smo povabili v Mežiško dolino, tokrat pa v Dravsko dolino.

V tem času že teče kampanja »Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija«. Glas Koroške je ponesla po širni Sloveniji in izven njenih meja. Širi sporočilo, da je Koroška (ponovno) varna za turistični obisk in koroški turizem zdaj potrebuje podporo še bolj kot kadarkoli doslej.

Prejšnji petek smo povabili v Dravsko dolino, teden prej v Mežiško dolino, tokrat pa v Mislinjsko dolino.

Kope niso le smučarsko središče, temveč tudi v poletnem času ponujajo številne aktivnosti: pohodništvo, kolesarjenje, adrenalinski park, bike park Kope, energetske točke …

Kope so odlično izhodišče za pohode

Pohorje je izjemna pohodniška destinacija, ki vas bo brez dvoma očarala. Obsežni gozdovi, šotna barja z jezeri ter obsežne travne planjave bodo vaši stalni spremljevalci na barvitih poteh po naravni oazi – Pohorju. Kope so odlična izhodiščna točka za razmeroma nezahtevne pohode, ki ne zahtevajo posebne opreme. Dovolj so športni copati, vztrajnost in dobra volja.

Poglejte tudi Holcerčkovo pustolovsko dogodivščino in adrenalinski park Kope, kjer se lahko na 7 različnih postajah različnih težavnosti lahko preizkusijo tako otroci kot odrasli. Med najbolj priljubljenimi aktivnostmi je tudi najvišji plezalni poligon, ki vključuje premagovanje drevesnih poti, mostov in vrvi. Poleg visokogorskih pustolovščin, park ponuja tudi 2 zip-line poligona.

Energetske točke na Kopah

Energetske točke se nahajajo na vrhu Pungarta, kamor se lahko odpravite peš ali pa s sedežnico. Doživeli boste telesno in duševno sprostitev, čiščenje telesnih energijskih centrov ali t. i. čaker. Na sami lokaciji je 13 točk, ki blagodejno oz. pozitivno vplivajo na naše počutje. Za vsako točko je opis na katere čakre deluje izmerjena pozitivna energija.

Dodatni namigi za obisk Mislinjske doline:

  • Mestno jedro Slovenj Gradca z okolico (turistične kmetije, Medeni raj Perger 1757, Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej, Bazenski kompleks Aqualatio …)
  • Tisnikarjev muzej v Mislinji.
  • Štrekna – družinam prijazna kolesarska pot: vozni red Štrekna busa preverite na povezavi
(Visited 70 times, 1 visits today)
Close