Avtor fotografije: Jure Viltužnik (vir: JZ ŠKTM) 2:12 pop TURIZEM

12 naravnih kopališč z modro zastavo za 2022, tudi prvi biološki bazen

V 28 letih izvajanja programa Modra zastava se je v Sloveniji podelilo že 245 Modrih zastav za naravna kopališča in marine.

Petnajst slovenskih naravnih kopališč in marin je za svoje trajnostno upravljanje prejelo okoljski znak Modra zastava za leto 2022.

Okoljski znak Modra zastava je pokazatelj (eko)kakovosti turistične destinacije, kot prepoznani okoljski znak pa slovenskim občinam in turističnemu gospodarstvu daje priložnost za promocijo turistične destinacije. Program je Slovenska turistična organizacija vključila v Zeleno shemo slovenskega turizma kot trajnostni znak, ki je osnova za pridobitev znaka Green Beach.

Modra zastava Vodnemu parku Radlje ob Dravi

Vodni park Radlje ob Dravi, upravljalca Partner d.o.o., bo kot prvi biološki bazen v Sloveniji nosilec Modre zastave v letu 2022. “Tako bo oral ledino tudi v mednarodnem merilu, saj do sedaj biološki bazeni v shemo Modrih zastav še niso bili vključeni. S strani organizacije FEE ni zadržkov, da tudi tovrstna kopališča pridobijo Modro zastavo v koliko ustrezajo kriterijem programa Modra zastava, saj je podobnih vprašanj tudi iz drugih EU držav veliko in se pripravlja tudi dopolnitev kriterijev za tovrstna kopalna območja. Vsekakor pa se bo zahtevalo, da je kvaliteta kopalne vode odlična skladno z direktivo EU o kopalnih vodah,” so povedali na društvu Doves, ki v Sloveniji izvaja prepoznane mednarodne okoljske programe za spodbujanje okoljske vzgoje in trajnostnega razvoja: Modra zastava, Ekošola, Mladi poročevalci za okolje, Zeleni ključ in Znanje o gozdovih.

Kopališča z modro zastavo za leto 2022 v Sloveniji

 1. Osrednja plaža Portorož
 2. Naravno kopališče Terme Krka – Talaso Strunjan
 3. Kopališče Hoteli LifeClass Portorož
 4. Naravno kopališče Salinera Strunjan
 5. Naravno kopališče Plaža Grand Hotel Bernardin
 6. Naravno kopališče Plaža Hotel Vile Park,
 7. Naravno kopališče Kamp Lucija,
 8. Naravno kopališče Plaža Lucija,
 9. Naravno kopališče Plaža Simonov zaliv Izola,
 10. Mestno kopališče Koper (Mokra Mačka)
 11. Naravno kopališče Šobčev bajer, Grajsko kopališče Bled in
 12. Vodni park Radlje ob Dravi
(Visited 363 times, 1 visits today)
Close