12:44 pop REVIJA TURIZEM

Za avtodomarje na voljo novo postajališče v Vrtojbi

V bližini PZA Vrtojba na robu gozda pod sv. Otom v Vrtojbi (GPS: 45,917838°N 13,649460°E), je večji nakupovalni center, bližina Vrtojbe in Šempetra pa omogoča ogled znamenitosti, gibanje na prostem in adrenalinska doživetja.

V okviru projekta ‘Isonzo-Soča’, ki se financira iz Programa ‘Interreg V-A Slovenija-Italija 2014–2020’, je urejenih 8 parkirnih mest, opremljenih z elektriko in s stebričkom za oskrbo s svežo vodo. Dodan je tudi stebriček za izpraznitev in izpiranje straniščne kasete in urejen prostor za izpust odpadne vode. Gostom so na voljo še mize, klopi in brezplačen Wi-Fi.

Novi PZA Vrtojba odlikuje tudi mirna lokacija blizu avtoceste. Nedaleč od postajališča je večji nakupovalni center, do centrov Vrtojbe in Šempetra pa je le krajši sprehod. Oba kraja nudita kar nekaj možnosti za zanimivo preživljanje prostega časa – od ogledov tukajšnjih znamenitosti, kot sta npr. borela velikanka in najmanjši muzej v vojaškem stražarskem stolpu v Vrtojbi ali Coroninijev dvorec v Šempetru. Gozdne poti in poti med trtami Vrtojbensko-Biljenskih gričev so, poleg tega, da se naužijete narave, idealne za kolesarjenje, ki je lahko rekreativne ali tekmovalne narave. Plezalcem je namenjena velika plezalna stena v Plezalnem centru DEŠ, za adrenalinske navdušence pa je v poletnem času odprt kartodrom Vrtojba, kjer je mogoča vožnja in izposoja gokartov.

Hkrati je sama lokacija novega postajališča zanimiva tudi za ogled znamenitosti v širši okolici. To bo v bližnji prihodnosti še toliko lažje, saj bo Rekreacijski park Vrtojba skupaj s postajališčem za avtodome v nadaljevanju projekta ‘Isonzo-Soča’, vključen v čezmejno mrežo kolesarskih in pešpoti na območju občin Gorica, Nova Gorica in Šempeter – Vrtojba.

www.avtokampi.si

(Visited 199 times, 1 visits today)
Close