12:53 pop REVIJA TURIZEM

Prvi slovenski ekološki kamp oživil tudi mrtvo sezono

Kamp Koren, prvi slovenski ekološki kamp, leži na levem bregu reke Soče le 500 metrov od središča Kobarida, mesta zgodovine in kraja odlične kulinarike. Tukaj lahko kampirate po svoje, ali pa izbirate med šestimi eko brunaricami in petimi glamping hiškami, ki so v celoti zgrajene iz naravnih materialov.

 

»V skladu s sonaravno in ekološko usmeritvijo našega kampa in z znakom EU za okolje aktivno izvajamo ukrepe za uporabo obnovljivih virov energije, zmanjševanje porabe električne energije in vode, omejevanje količine odpadkov in izboljševanje lokalnega okolja,« povedo v kampu in poudarijo, da izboljšave in nadgradnje vedno ustvarjajo z mislijo na okolje in trajnostni razvoj.

Obogatili ponudbo za celo leto

Ker kamp obratuje celo leto, tudi v mrtvi sezoni, se močno trudijo, da ta del leta oživijo. »Zato smo v letu 2018 povzdignili svojo ponudbo na še višjo raven. Poleg že obstoječe finske savne smo postavili še solno sobo, kjer se izvajajo različni tretmaji za sproščanje ali krepitev zdravja,« povedo. Poleg tega so zgradili še večnamensko dvorano in telovadnico. V dvorani se v zimskih mesecih izvajajo številne vadbe, kot sta joga in pilates, različna srečanja in kongresi, v telovadnici pa samostojni ali vodeni treningi pa tudi priprave športnikov, predvsem kajakašev.

Ponudbo so letos obogatili še z defibrilatorjem in polnilnico za električna vozila.

 

Za vsakogar nekaj

Vsakdo bo v Kampu Koren našel nekaj zase – tako iskalci adrenalina kot tudi tisti, ki iščejo mir in stik z neokrnjeno naravo. Okolica je kot nalašč za kolesarjenje, pohodništvo, rafting, kajak, soteskanje in druga doživetja na prostem.

 

(Visited 138 times, 1 visits today)
Close