1:21 pop REVIJA TURIZEM

DRAVA BIKE – doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi.

V Sloveniji in na Hrvaškem je pot razdeljena na šest etap, ki so dolge med 30 in 50 km v skupni dolžini približno 210 km. V šestih etapah oz. dneh je primerna za kolesarje uživače, ki ob svojih kolesarskih podvigih zelo radi obiščejo najlepše kotičke, začutijo utrip mest, ki jih obiščejo in v katerih nočijo, ter obenem razvajajo svoje brbončice in se prepuščajo doživetjem, ki jih ponujajo.

Vzdolž same poti nas spremlja reka Drava. Enkrat smo ji bližje, spet naslednjič nekoliko odmaknjeni. Spremljajo nas gradovi in njihove zgodbe. V preteklosti so po Dravski dolini splavarji splavili flose, dandanes se z njimi lahko zapeljemo tudi mi. Vodna doživetja na reki Dravi so tista, ki nas, sploh v toplejših dneh, zelo razveselijo in obenem ohladijo, pa najsi je to veslanje, raftanje ali pa kopanje, tako v naravnih kot umetnih bazenih v njeni neposredni bližini.

 

S kolesom na vlak

Vlak je odlična izbira, da se na svoje izbrano izhodišče odpravimo trajnostno in okolju prijazno. Povezava do Dravograda oz. še naprej do Pliberka je odlično izhodišče, da se podamo na traso, ki poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med Podvelko in Lovrencem na Pohorju je slovenski del poti primeren za bolje pripravljene kolesarje. Priporočljiva je tudi uporaba treking, gorskih ali e-koles. Vzponu na Lovrenc na Pohorju pa se lahko izognemo in uporabimo vlak med Podvelko in Falo.

Več informacij:

E: info@dravabike.si
I: www.dravabike.si
FB: www.faceboook.com/dravabike

(Visited 165 times, 1 visits today)
Close