12:25 pop REVIJA TURIZEM

Cerklje na Gorenjskem – preplet naravne in kulturne dediščine

Med barvitimi polji in razgibanimi hribi pod pobočjem Krvavca vabi vrsto let najlepše urejeno manjše mesto – Cerklje na Gorenjskem. Bogata kulturnozgodovinska dediščina, označene kolesarske in pohodniške poti, pestra kulinarična ponudba in blagodejno podnebje hribovskih vasic vas bodo prepričali, da se boste k nam vedno znova radi vračali.

V Cerkljah se v zanimiv niz prepleta naravna in kulturna dediščina. Nižinsko območje ponuja možnosti za kolesarjenje, hribovito zaledje je prepleteno s pohodniškimi potmi, na celotnem območju pa preteklost in sedanjost hodita z roko v roki. Kraji bogate dediščine pripovedujejo številne zgodbe in pričajo o pomenu Cerkelj že v preteklosti. Dobrodošli v Cerkljah, potrudili se bomo za vaše dobro počutje!

 

Aktivna doživetja na kolesu

Aktivna doživetja narave in podeželja lahko doživite med barvitimi polji in razgibanimi hribi Občine Cerklje na Gorenjskem. Označenih je osem kolesarskih poti, tako nižinskih kot višinskih, na katere se lahko odpravite s cestnim ali z gorskim kolesom. Informacijska tabla z zemljevidom je na voljo v središču Cerkelj pred Petrovčevo hišo, vse poti pa so na terenu jasno označene s tablicami. Poti vodijo mimo kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti, ki popestrijo doživetje kolesarskega izleta.

Obilo užitka na kolesu ob lepotah naših krajev!

 

Kontaktni podatki:

Turistično informativni center Cerklje

Krvavška 1b

4207 Cerklje na Gorenjskem

T: +386 4  28 15 822

W: https://www.visitcerklje.si/

E: info@tic-cerklje.si

FB: https://www.facebook.com/VisitCerklje/

(Visited 306 times, 1 visits today)
Close