2:04 pop REVIJA TURIZEM

Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

V srcu zelene, sedem vasi obsegajoče občine Vitanje je fascinantna stavba, edinstvena ne samo v slovenskem, temveč celo v svetovnem prostoru. Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga ali na kratko Center Noordung je arhitekturna futuristična umetnina, ki je že sama po sebi vredna ogleda, poleg tega pa v notranjosti ponuja bogato vsebino za vse ljubitelje vesolja in tiste, ki bodo po obisku Centra to šele postali. Na ogled so izjemno zanimive in interaktivno zastavljene razstave na temo vesolja in multimedijske vsebine, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.

 

Med ogledom razstave boste spoznali slovenskega vizionarja Hermana Potočnika Noordunga, pionirja vesoljskih poletov, katerega knjiga Problem vožnje po vesolju iz leta 1929 je predstavljala temeljni učbenik za vse nadaljnje raziskovalce vesolja.

Izvedeli boste, katera slovenska podjetja puščajo močan pečat v vesoljski industriji na svetovni ravni, se seznanili z misijama CHEOPS in COPERNICUS, se na lastne oči prepričali, kako je videti kosilo astronavtov na mednarodni vesoljski postaji, si ogledali maketo satelita Trisat, vstopili v edinstveno interaktivno sobo Vesolje 360 in tako za nekaj časa postali popotnik po vesolju.

 

Nikakor pa ne smete zamuditi izjemno realistične izkušnje poleta v vesolje in pilotiranja letala v vesoljskem simulatorju letenja Electri VR in sprehoda med planeti našega Osončja z VR Noordungom.

(Visited 874 times, 2 visits today)
Close