Brez težav se prilagodijo zahtevam naročnikov

25 februarja, 2020

Večina gradbenih projektov je daleč od enostavnih. Običajno gre za zahteven proces, ki vključuje številne strokovnjake z različnih področij, mnoge izvajalce in dobavitelje, hkrati pa je v izvedbo praviloma vključenih še veliko različnih delavcev. Takšen proces je izvedljiv le z učinkovitim vodenjem projekta, s timskim delom, sodelovanjem strokovnjakov in odgovornostjo vseh, ki se z njim ukvarjajo. Vse to zagotavlja podjetje GIC Gradnje.

 

GIC Gradnje, ki se od leta 1990 uvršča med uspešnejša gradbena podjetja v Sloveniji, z dolgoletnimi izkušnjami, skrbno načrtovanim pristopom, znanjem in uspešno izvedbo slehernega projekta omogoča visoko kakovost storitev gradenj, investitorskega inženiringa in proizvodnje gradbenih materialov.

 

Od gradnje do inženiringa

V podjetju so se specializirali za celovite rešitve na področju izvajanja gradenj in ponujajo širok spekter možnosti izvedb objektov – na primer gradnjo poslovnih in industrijskih  objektov, trgovskih in servisnih centrov, gostinskih in turističnih projektov, stanovanjskih zgradb, izvajajo različne sanacije, vzdrževanje in gradnjo infrastrukturnih objektov, pa tudi inženirske storitve.

V zadnjih nekaj letih vztrajno krepijo delovanje v tujini, in sicer na Hrvaškem. Skupino GIC poleg gradbenega podjejta GIC Gradnje d. o. o. sestavlja več podjetij, med drugim izvajalsko podjetje IPI d. o. o. in podjetje za predelavo mineralnih surovin TRIK d. o. o., pa tudi gradbeno podjetje GIC Gradnje d. o. o. iz sosednje Hrvaške. Skupina tako tvori zaokroženo celoto dejavnosti gradbeništva, kamnolomov, betonarn, proizvodnje betonskih izdelkov, trgovine in nepremičnin. Letni prihodki skupine s 150 redno zaposlenimi znašajo več kot 60 milijonov evrov.

 

Lastni viri so konkurenčna prednost

Konkurenčne prednosti podjetja GIC Gradnje predstavljajo njihova fleksibilnost, saj se brez težav prilagodijo zahtevam kupcev in naročnikov. Pomembna prednost so tudi lastni viri in visoko usposobljeni kadri, ki so redno zaposleni v podjetjih skupine. Timsko delo, prenos znanja na zaposlene in nenehne tehnološke posodobitve so namreč poleg ostalih pomembnih dejavnikov in 30-letnih izkušenj osnova za uspešno izvedbo najzahtevnejših projektov. Večina gradbenih projektov namreč predstavlja zahteven proces, ki vključuje različne strokovnjake, številne izvajalce ter dobavitelje, poleg pa je praviloma angažiranih še veliko ostalih delavcev. To predstavlja nenehno izpostavljenost podjetja, hkrati pa tudi izredno zahtevne procese, ki so izvedljivi le s timskim delom učinkovitega vodenja projektov, sodelovanjem strokovnjakov in odgovornostjo vseh sodelujočih.

 

Živahno na številnih deloviščih

Trenutno so aktivni na številnih deloviščih. Na letališču Jožeta Pučnika na Brniku gradijo nov potniški terminal za družbo Fraport, v Mariboru gradijo stanovanjsko sosesko Studenški razgledi, v Luki Koper garažno hišo, preurejajo tudi bančne prostore za NKBM Maribor, več projektov izgradnje in prenove izvajajo tudi za novomeško Krko, gradijo objekte na letališču Ministrstva za obrambo v Cerkljah na Dolenjskem, novo tovarno Vetropack Hrvaška, poslovne prostore KLS Ljubno in še mnogo drugih.

(Visited 54 times, 1 visits today)