Živalim lahko pomaga vsak od nas

12 junija, 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

“Ste že prebrali današnji časopis? Shranite ga in z njim pomagajte živalim. V soboto, 4. julija 2020, namreč Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Prostovoljci vas vabijo pred Center Interspar Vič v Ljubljani, poleg papirja pa bodo veseli tudi opreme in hrane za živali,” vabijo k sodelovanju.

Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana vas bodo na prizorišču, ki ga je prijazno odstopil Center Vič, pričakovali od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. Pomagali vam bodo prenesti papir v zabojnik podjetja Gorenje Surovina, z veseljem poklepetali z vami, vas povabili k sodelovanju v nagradni igri in vam razkazali izdelke na dobrodelni stojnici.

V okviru akcije društvo zbira različne vrste starega papirja. Najpogostejši je časopisni papir, v poštev pa pridejo tudi revije, katalogi, knjige, razrezan papir in drugo. Vsak kupček šteje, pravijo prostovoljci.

Zbirajo tudi hrano in potrebščine za živali

Poleg papirja lahko prinesete odeje brez polnila, rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila. Našteto je namenjeno Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.  Društvo vljudno prosi, naj bodo oddane potrebščine čiste in uporabne.

“Vsak od nas lahko s povsem preprostimi dejanji pomaga zaščititi živali. Zbirajmo papir in jim omogočimo lepše življenje,” še poudarijo.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 68 times, 1 visits today)