11:22 dop OKOLJE

Za naravo ob Savo: aktivno od izvira do meje s Hrvaško

Za naravo ob Savo. V soboto, 27. junija, se bodo ljubitelji narave povezali in skupaj prehodili, preveslali, prekolesarili in preplavali celoten tok reke Save v Sloveniji (258 km); od izvirov v Bohinju in Podkorenu, pa vse do točke, kjer Sava svojo pot nadaljuje po Hrvaški.

Čeprav je koronavirus skupnost navidezno ločil, se je v zadnjih mesecih za naravo povezalo že več kot 36 tisoč ljudi. Peticijo lahko še vedno podpišete tukaj. V vsem tem času je namen jasen: zavarovati naravo pred škodljivimi posegi oblasti in kapitala ter graditi solidarno, strpno in zeleno družbo. Ohranitev narave je temeljni del boja za enakopravno družbo, v kateri bomo vsi živeli dostojno življenje.

Pridite ob Savo!

Pridružite se dogodku Za naravo ob Savo na enem od 25 odsekov, kjer bodo različne nevladne organizacije opozarjale na škodljive posege v naravo, predstavljale čudovite koščke narave in vrste, ki jim grozi uničenje, organizirale čistilne akcije, se podružile z obiskovalci in domačini …

Ptice ob Savi

2 odseka bo organiziralo Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Na odseku Dolsko – Kresnice bomo lahko spoznali reko Savo in značilne rečne strukture, ki so izjemno pomembne za številne ptice in druge živali, v spremstvu ornitologa pa opazovali in prisluhnili pticam.

Na odseku Leskovec – Brežice si bomo ogledali ptice in rastlinstvo na in ob jezeru HE Brežice, ter spoznali učinke jezu na okolje in naravo. Mogoče bo opazovati navadne čigre, bregulje in čebelarje, z nekaj sreče pa tudi kakšno redkost.

 

Vir: DOPPS, Balkan River Defence

(Visited 295 times, 1 visits today)
Close