5:09 pop OKOLJE

Vodni dnevi 2016: osrednja tema Voda in meritve

Slovensko društvo za zaščito voda organizira simpozij Vodni dnevi, ki bo 14. in 15. oktobra. Osrednja letošnja tema bodo meritve.

“V praksi vemo, da so samo rezultati pravilno izvedenih meritev kazalnik dejanskega stanja in ustrezna podlaga za odločanje in izboljšave,” pravi dr. Marjetka Levstek, predsednica društva. Oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadne vode ter širše varstvo voda so tesno povezani z meritvami. “Predavatelji nam bodo z različnih vidikov svojega dela predstavili, zakaj so meritve pomembne, kje in katere meritve so izvajali, kako so ovrednotili rezultate meritev, in kar je najpomembnejše, kateri ukrepi so bili izvedeni na podlagi opravljenih meritev,” še dodaja.

vodni_dnevi

Poleg meritev bodo obravnavali še tematike:

  • upravljanje voda
  • odvajanje odpadne vode
  • čiščenje odpadne vode
  • oskrba s pitno vodo

Predavatelji prihajajo iz različnih podjetij, raziskovalnih institucij in državnih organov, predstavljene bodo tudi preizkušene prakse iz tujine. Na okroglih mizah, ki bodo sledile vsakemu sklopu predavanj, bodo na simpoziju podrobneje proučili odprta vprašanja in izpostavili iztočnice za nadaljnje delo.

(Visited 142 times, 1 visits today)
Close