V Ljubljani lahko okrasite eno od zelenih dreves po mestu

3 decembra, 2021

Mestna občina Ljubljana v letošnjem decembru vabi meščanke in meščane ter vse obiskovalce Ljubljane, da tudi sami okrasijo božična drevesca v mestnem jedru. V luči krožnega gospodarstva bodo to “zelena drevesa”, božična drevesa, ki jih bodo po praznikih vrnili v naravo.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Božična drevesca čakajo na vaše okraske na Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici, kjer so postavljeni gozdički s smrečicami različnih velikosti. Pri prazničnem okraševanju Ljubljane tradicionalno pomagajo tudi ljubljanski osnovnošolci, zato je gozdiček “zelenih dreves” na Wolfovi ulici namenjen okraskom po njihovem izboru.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Okraskov ne kupujte – podarite svoje

Meščane in obiskovalce Ljubljane prosijo, da okraskov za to priložnost ne kupujejo in prispevajo zgolj tiste, ki jih že imajo doma. Po koncu praznične okrasitve bodo lepo ohranjene okraske podarili družinam v stiski in otrokom v počitniških domovih preko humanitarnih programov ZPM Ljubljana Moste-Polje.

 

Vir: MOL

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 82 times, 5 visits today)