To soboto v Ljubljani zbirajo papir za živali

2 julija, 2020
Foto: DZZŽ Ljubljana

To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Prostovoljci vas vabijo pred Center Interspar Vič v Ljubljani, poleg papirja pa bodo veseli tudi opreme in hrane za živali.

 

Prostovoljci vas bodo na delu parkirišča, ki ga je za dobrodelno akcijo prijazno odstopil Center Vič, pričakovali od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. Pomagali vam bodo prenesti papir v zabojnik podjetja Surovina, odgovorili na vaša vprašanja o živalih, vas povabili k sodelovanju v nagradni igri in vam razkazali izdelke na dobrodelni stojnici.

Dogodek bo v celoti potekal zunaj. Člani društva so sprejeli ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni in tudi obiskovalce spodbujajo k preventivnemu ravnanju.

Kakšen papir lahko prinesete?

Društvo za zaščito živali Ljubljana zbira različne vrste starega papirja. Najpogostejši je časopisni papir, v poštev pa pridejo tudi revije, katalogi, knjige, razrezan papir in drugo. Vsak kupček šteje, pravijo prostovoljci.

Zbirajo tudi hrano in potrebščine za živali

Poleg papirja lahko prinesete odeje brez polnila, rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila. Našteto je namenjeno Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.  Društvo vljudno prosi, naj bodo oddane potrebščine čiste in uporabne.

“Vsak od nas lahko s povsem preprostimi dejanji pomaga zaščititi živali. Zbirajmo papir in jim omogočimo lepše življenje,” poudarjajo v društvu.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 117 times, 4 visits today)