5:54 pop OKOLJE

Romantičen sprehod po plaži

Niste samo vi tisti, ki si med oddihom na morju privoščite romantičen sprehod po plaži. Dva pingvina, ki sta se z ‘roko v roki’ sprehodila po plaži v Južni Afriki, sta npr. pred časom povzročila pravo evforijo na spletu, njun 16 – sekundni posnetek je na Twitterju ob objavi dosegel prek 100.000 všečkov.

 

Pingvini kot poročeni pari

Pingvini so ene od številnih vrst (predvsem ptic), ki vzpostavljajo močno vez v paru, da zaščitijo svoje mladiče. Ko samica izvali jajca, oba, torej mama in oče, skrbita za piščančke. V tem času 4-ih mesecev samec izgubi tudi do 50 % svojih maščobnih zalog, ko par prepotuje dolge razdalje, da svojo družino v hudem mrazu oskrbi s hrano.

Večina pingivnjih parov se ponovno poveže naslednjo paritveno sezone, pri nekaterih vrstah pa je več ločitev. Raziskovlec Pablo Garcia Borboroglu je v svojem 30-letnem delu odkril celo par, ki je ostal skupaj celo življenje – 16 let sta se vsako leto parila, po tem, ko sta vsak posebej prepotovala polovico leto in ogromno kilometrov. “Ekstremno zveste živali so,” je odkritje komentiral raziskovalec.

 

Vir: Insider

(Visited 403 times, 1 visits today)
Close