Okoljski dan gospodarstva: »S plastiko po pameti«

29 maja, 2020
Vir: GZS

Prihaja okoljski dan gospodarstva, letos je posvečen plastiki. Nezaželeno uhajanje plastike v okolje je ena ključnih tematik, povezanih z odgovornim ravnanjem z okoljem. Plastični proizvodi za enkratno uporabo predstavljajo po številu približno polovico vseh morskih odpadkov, najdenih na evropskih obalah. Kateri so že dogovorjeni ukrepi EU na tem področju? Kako se odzivajo in pripravljajo podjetja na preprečevanje tovrstnega onesnaženja?

Dogodek, ki ga organizira Služba za varstvo okolja GZS, bo v petek, 5. junija 2020, s pričetkom ob 9.30 uri. Letošnji dogodek bo poseben. “Okoljski dan bomo pripeljali k vam »domov«, saj bo potekal na daljavo. Ne le to. Tokratna konferenca bo mednarodna – z vrhunskimi strokovnjaki in govorci iz cele Evrope. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku,” povedo organizatorji.
Kje bo dogodek? Na vašem delovnem mestu, Zoom.

“Čeprav se ne bomo mogli družiti neposredno, načrtujemo vrsto zanimivih in zabavnih vložkov in aktivacij v programu, tako da bo dogodek dinamičen ter bo omogočal druženje in mreženje znotraj virtualnega sveta,” še napovedujejo na GZS.  V ta namen bosta po plenarnem delu organizirani tematski delavnici, kjer boste lahko spoznavali druge udeležence ter poglabljali svoja znanja in poznanstva.

 

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 21 times, 1 visits today)